BLOGG

Eg brukar facebook til blogging, så følg meg på fjeset:

Me har vore så heldig å fått med uss Jonas Fjeld som produsent, og Chatham County Line som musikarar på den nye Bøygardplata, og på fire magiske daga på Skrindo spelte me inn 14 låta live. Øvrige musikarar på plata er Jo Asgeri Lie på trekkspel, Eivind Kløverød på perkusjon, Bruce Waters på fjellbanjo og Bjøddn Kvinnegard på munnharpe. Tor Magne Hallibakken har ratta lyden, og plata kjem ein gong te neste år.

24.09.12: Bøygard har spelt inn ny plate på småbruket på Skrindo:

7.8.12:

Kjempegøy å spille banjo !! Debuterte med banjoen min på sommerkonserten på Naustet i Åsgårdstrand søndag 5.aug. Planen er å la banjoen bli fast følgesvenn på konserter framover :-)

KONSERTANMELDELSE I DRAMMENS TIDENDE, BØYGARD-KONSERT I FISKUM GAMLE KIRKE 26.5.11:

http://web.me.com/toveboygard/Websted_10/ANMELDELSE_I_DRAMMENS_TIDENDE_27.5.11.html

Knall anmeldelse i :

Rock And Roll Central

13.11.10: Bøygard er på skoleturnè i Sør-Trøndelag, og NRK har hatt innslag om dette denne uka, høyr innslaget her:

http://web.me.com/toveboygard/Websted_9/NRK_INNSLAG_OM_BØYGARD.html

PROTESTFESTIVALEN er i full gang, og jeg spiller der på fredagen, først kl 17.00, minikonsert på Haandverkeren og siden varmer jeg opp for Bobby Bare på Odderøyahallen kl 21.00. 

http://www.protest.no/

14.09.10: Jeg har ikke blogga her på en stund, og det kommer av at jeg blogger på facebook, selv om du ikke er på facebook sjøl, kan du gå inn på Tove-siden der og følge med på konserter og Tove-blogging:

21.06.10: Premiere på min rykende ferske video til låten Du Skulle Ha Visst, sjå den her :

http://www.tumblewinefilms.com/tove/video.html

21.06.10: E vann Vis Deg Fram prisen på Viser Ved Kanalen på torsdag !!! Det var moro, med oppvarmingsjobb for De Lillos og spilling etter Anne Grete Preus og fem tusen kroner i premie. Var veldig fint å spille på Viser Ved Kanalen. Og så var me på Odden Gård, fantastisk plass med ein helit enorm gjestfrihet, dette har vore beste helga på det e kan hugse !! 

7.6.10: E har fått ein sekser i Gateavisa Klar !!!

Og så trilla det inn ein kanonfin anmeldelse frå ABCNYHETER:  http://www.abcnyheter.no/kultur/plateanmeldelser/100606/fem-kjappe

7.6.10: Spelte Musikkfest i Oslo på lørdag, knallvær og god stemning, liten videosnutt frå konserten finn du her:  

Og attpåte æ det sol i dag å :-)

DET ARRANGERES I ETTERMIDDAG FLERE DEMONSTRASJONER MOT DEN ISRAELSKE MILITÆRAKSJONEN MOT FREDSFLÅTEN - MØT OPP DER DU KAN OG VIS DIN AVSKY MOT ISRAELS BLOKADE OG KRIGFØRING OG DIN STØTTE TIL DET PALESTINSKE FOLK !! 

En blodig israelsk militæraksjon ble iverksatt i morgentimene mandag da skip i den internasjonale fredsflåten "Freedom Flotilla" på vei til Gaza ble bordet av israelske elitesoldater fra helikopter og lettbåter. "Freedom Flotilla" skulle frakte til sammen 10 000 tonn med hjelpeforsyninger til beboerne på Gaza. Etter tre år med Israelsk blokade på Gazastripen har 60 prosent av husholdningene for lite mat (Redd Barna), og behovet for nødhjelp er enormt.

19 personer er rapportert drept, over 30 såra. 3 nordmenn skal også være ombord. 

31.05.10: 

31.05.10: Spelte på Bygdemuseet i Ål, Folkemusikkveka, i går, med Bjøddn Kvinnegard på munnharpe. Det vart ein knakande fin avslutning på Folkemusikkveka der me og fekk høyre fantastiske Kim Andrè Rysstad og Jon Faukstad.

Bilde i frå Klepp, med musikarane mine og arrangørane.

29.05.10: Hadde kanonfin oppleving mæ konserten på Folkemusikkveka I Ål på torsdag og på Klepp i går, moro å spela når det er så kanonfint publikum og profft opplegg ! På Ål hadde e mæ me Olav Luksengård Mjelva og Bjøddn Kvinnegard og på Klepp var det Freddy Holm og Jørun Bøgeberg.

I går øvde e med Olav Luksengård Mjelva og Bjørn Kvinnegard, me sko spela i morgo på Folkemusikkveka her, det glær e me veldig te.

Og so har det trilla inn ain femmar frå Telemark Avis og ain sterk firar i Trønder Avisa, det er stas !

26.05.10: Dokka og e kosar uss noko veldig på Skrindo om dagen, og her har me alle årstidi på ain gong, litt vår, litt haust og litt vinter, det snøga i går-hin-dagen, men det æ berre å fyre på peisen. Og Dokka spring ute uansett vær, med halen rett te vers.

22.05.10: I dag reise e heim att te Skrindo, te fjells og te Folkemusikkveka i Ål. Katten min Dokka glær seg noko veldig te å få gå på graset heime på småbruket, e glær meg te å gå på graset sjål e. 

5.10: I dag skal Bøygard spille på Landsforeningen for Lesbiske og Homofile (LLH) på Litteraturhuset kl 14, de har 60-årsjubileum i dag, og feirer med:

20.

 Lansering av LLHs informasjonsbrosjyre

for helse- og omsorgspersonell:

”Ta det ikke for gitt at pasienten er heterofil” 

20. mai 1950 ble det holdt et konstituerende møte i Oslo for den første norske foreningen for homofile.

Året etter ga forbundet ut brosjyren ”Hva vi vil” som blant annet lanserte begrepet ”homofili” på norsk

og som argumenterte mot gjeldende oppfatninger om homofili som en sykdom, en perversitet og en

tillært egenskap.

20. mai 2010 innleder LLH markeringen av at Norsk homobevegelse er 60 år med lansering av brosjyren

“Ta det ikke for gitt at pasienten er heterofil”. Dette er historisk også i den forstand at det er første gang en

brosjyre om homofili henvender seg direkte til de største yrkesgruppene innen Helse- og omsorgssektoren.

Og Joan Jett spiller Ullevål Stadion i Oslo 4. juni !!!!! Og da spiller jeg i Voss, men alle dere andre, be there !! :-)

Og om noen skulle tru at vi har kommet veldig mye lenger når det gjelder damer og rock, så sjekk Martas blogg, takk til Marta for å sette fokus på at jentene bookes i langt mindre grad enn gutta til festivaler :

12.05.10: Var på Runaways-filmen i går, kanonbra !! Joan Jett og jentene ruler ! 

11.5.10: FOR EIN BRA START PÅ DAGEN: Har fått femmer i Hamar Arbeiderblad:

Det finnes masse god vegetarmat, bli med å redd miljøet med kjøttfri mandag !!

4 gode grunner til å redusere kjøttinntaket, henta fra Kjøttfrimandag-siden til Framtiden i våre hender:

Siden 1989 har det norske kjøttforbruket økt med 51 prosent - og lå i 2008 på nesten 82 kg kjøtt per år per person. Framtiden i våre hender ønsker å få ned kjøttforbruket og her er fire grunner til hvorfor.

  1. Det frigjør jordbruksareal vi trenger for å fø en økende befolkning
  2. Det hindrer avskoging, og beskytter ville dyr og planter
  3. Det reduserer forurensingen
  4. Det gir mindre lidelse hos dyrene, og frigjør penger til økologisk og dyrevennlig mat

10.05.10: KJØTTFRI MANDAG: Om du bytter ut én kjøttmiddag med en vegetarrett i uka, reduserer du dine CO2-utslipp med 170 kilo i året, hvis alle nordmenn dropper kjøtt én gang i uka tilsvarer det utslipp fra 360.000 biler !!

SEKS I FIRDAPOSTEN:Ei norskspråkleg plate har faktisk ikkje treft meg så hardt som denne sidan eg høyrde ”Luring” av Odd Nordstoga i 2004. Og ”Tove Bøygard” står ikkje attende for førstnemnde.

FEM I DAGSAVISEN:Dette er hennes definitive gjennombrudd, med voksen countryrock produsert av Lars «Tussler» Lien. Sangene er sterke tekstmessig, men det viktigste er at de er enda sterkere melodisk. Sørgelig sjelden hører vi glødende engasjement kombinert med så sterke låter. «Alle ting kan snu» er en sånn som countryfabrikkene i Nashville bare kan drømme om å få ut av samlebåndet.

9.5.10: Det har vore ei fantastisk mottaging på plata mi, og her har e oppsummert nokre av anmeldelsane e har fått så langt:

FEM I ADRESSEAVISA:Her spiller Tove Bøygard seg rett inn i Hallingdals imponerende musikalske toppsjikt, sammen med Hellbillies og Stein Torleif Bjella.

FEM I TROMSØ BY:Hun har en sterk og personlig stemme og har virkelig lagt sjela si på denne plata. Denne plata fortjener å bli hørt av mange.

FEM I FÆDRELANDSVENNEN: Så flott. Så herlig en lytteopplevelse. Tove Bøygard fortjener et stort publikum.

FEM I ØSTLENDINGEN:Her er Toves første soloskive, og den griper sterkt og menneskelig. Musikken er vettug og avansert country, litt i samme lei som for eksempel Emmylou Harris, og denne formen er ideell til å få fram ordene.

FIRE I AFTENPOSTEN:Albumet «Tove Bøygard» er blitt noe mer enn nok en plate om en artists egen navle. Flotte sanger som «Nederst ved bordet», «Ere me mange?», «Langt te Kongo», «White rose bar» og «Alle ting kan snu» får en til å tenke. Budskapet når frem fordi sangene er ikledd melodier som berører.

4.5.10: Bra dag; er på russeminar i Åsgårdstrand, bra seminar med gode folk som jobba i Felttiltaket I Oslo. Uttafor er er det snø-storm med store bølgu på havet :-)

Og atpåtil tikkar det inn med go-anmeldelsa, her ein femmer i Østlendingen:

Og ein knallfin anmeldelse i Aftenposten:

Og oppå det heile ein 12. plass på VG-lista:

Tusen takk te alle som har kjøpt plata mi !! Det er hjartevarmande fint at ei politisk countryplate har funne vegen til så mange øyro og kanskje også til hjartene, Era me Mange ? Ja, me era mange!!

HALLINGDØLEN OPPSUMMERER ANMELDELSA:

1. mai i går var regnkald, men mange hadde trossa været og stilte på Youngstorget, og appellen til Line Khateeb, lederen i Palestinakomiteen, varmet godt der hun åpna med en palestinsk folkesang, og fortalte fra sitt nylige besøk på Vestbredden, Jerusalem og Rammallah, sterke historier fra et okkupert folk.

Til frokost sendte nitimen intervju med meg i anledning 1. mai, her kan du høre det, del to av sendingen (den som starter kl 9.03, i siste tredjedel av sendingen:

http://www.nrk.no/nitimen/

http://www.nrk.no/nettradio/

På kvelden i går spilte vi i på 1. mai-arrangement i Lier, flott arrangement med masse bra musikk.

2.5.10: 

Og i dag har jeg bursdag, og skal ut i marka med venninnegjengen - på årets første vårdag med varm sol, høy himmel og fuglesang.

Opp alle jordens bundne trelle, opp I som sulten knuget har ! - Nå drønner det av rettens velde, til siste kamp det gjøres klar. Alt det gamle vi med jorden jevner, opp slaver nå til frihet frem ! Vi intet var, men alt vi evner, til rydning for vårt samfunns hjem - Så samles vi på valen, seiren vet vi at vi får ! Og Internasjonalen skal få sin folkevår !

Møt opp der du bor ! Jeg skal på Youngstorget kl 11 i morgen og demotoget går derfra kl 12.45 . bli med !!

30.04.10: Dagen før dagen, 1. mai i morgo:

29.04.10: Her kan man høre Musikkredaksjonen-sendinga hvor jeg var med i dag (3 min ut i sendinga) :

I dag skal jeg på Musikkredaskjonen i P2 kl 15.30 og spille live, det blir fint :-)

29.04.10: Var på Thåstrøm-konsert i Drammen i går - den mannen har laga noen vannvittig bra låter - lenge leve Thåstrøm !

28.4.10: Det var kanonhyggelig å spille på Nye Skalder Viseklubbens konsertkveld på Soria Moria i går, masse flotte artister som spilte først på åpen mik, og så fikk jeg holde lang konsert etterpå, til det mest lydhøre publikum jeg noensinne har hatt, kjempeflott opplevelse for meg å få stå der med sangene mine til total oppmerksomhet !! :-) Drømmepublikum og drømmested å spille - heia Viseklubben Nye Skalder og dets ildsjeler, link til hjemmesiden deres her:

27.4.10: WOW - FIKK FEMMER I DAGSAVISEN - KNALLANMELDELSE - SÅ FINT !!!!

Og e va på God Morgen Norge i dag tidleg, her er link til intervju og sangane Nederst Ved Bordet og I Slutten Tå Mai :

26.04.10: JIPPI - PLATA ER UTE I DAG :-)

Å - så utruleg glad e vart no !!!!! 

25.4.10: PLATA ER ANMELDT I FIRDAPOSTEN - TERNINGKAST 6 !!!

25.4.10: Jeg har fått en nydelig konsert-anmeldelse i Epostavisa i Hallingdal, tusen takk til Harald Aagaard (som også har tatt bildet fra Truguholu)

25.4.10: Da var releasejobbene i Oslo, Ål og Drammen i boks, og jeg har møtt et helt fantastisk publikum på alle stedene, tusen takk til hver og en av dere som møtte opp og gav meg den varme mottagelsen. Jeg har solgt masse Cder og er så glad for hver og en av dere som har kjøpt den og bruker av deres dyrbare tid til å høre mer på låtene mine.

I morgen tidlig skal jeg på Go Morgen Norge, og på tirsdag spiller jeg på Nye Skalder på Soria Moria på Torshov i Oslo, de har visekveld med åpen mic fra kl 20, jeg går på etter kl 21 og holder en liten times konsert der da.

21.04.10: har fått min første anmeldelse på soloplata mi:

Jippi :-)

Og her er oppslag i Østkantavisa 21.4.10:

Jeg er jo verdens værste korrekturleser, så jeg er jo spent på hvor mange ekstrabokstaver andre vil finne i coveret, men foreløpige tegn går i retning av at det er bare to skriveleif, og det er slett ikke så ille :-) De kan jeg jo rette opp i neste opplag........

Gleder meg som et spebarn til å få plata ut i verden, håper dere vil like den like godt som jeg.

15.4.10: Har nettopp fått Cden, det er stort å holde i den, og den er så vakker, coveret er helt spesielt fint, Merete Lien har gjort en fantastisk jobb på coverdesign, og den er trykka i et matt og litt tungt papir. 

12.04.10: Spilte på SKAN i dag, et bra tiltak med fokus på kvinner med rusproblemer:

7.4.10: Var på Østlandssendinga i dag og snakka om plata, det var hyggelig, hør intervjuet her:

I går kom sjølvaste Bjøddn Kvinnegard te by´n, te Vestforssen by´n og Mytownrecording studio, for å legge munnharpe på plata mi. Det vart ein utruleg triveleg dag, med Ole Thoresen bak spakan og bak kamera. I Mytown fær du nemleg ikkji berre den beste lyden og beste velkomsten, du fær og proffe bildu frå studio mæ på kjøpet !!!

No nærma det seg ferdig miksing og ferdige låta snart, og e glær mæ som ain ungji ! Følg mæ for smakebeta.

30.1.10: