Tove Bøygard - en av landets mest kritikerroste artister slapp i februar 2021 «Eld», sitt fjerde soloalbum, til strålende kritikker. Sjefsanmelderen i Bluesnews gav full pott og skrev: «Jeg er lei meg for at det ikke finnes noe over terningkast 6. For jeg tror, i øyeblikket, og spør meg gjerne igjen om et år, at dette er det sterkeste norske albumet jeg har anmeldt noensinne!"

Samtlige tidligere album har også høstet ovasjoner fra en samlet musikkpresse. Aftenposten kastet terningkast seks og konstaterte at Tove Bøygard er «en formidabel artist, tekstforfatter og låtskriver». Dagsavisen kvitterte med: «Kunne vært Springsteen på sitt beste og mest klartenkte». Og Dagbladet beskrev henne som: «En god miks av Emmylou Harris, Lucinda Williams og Patti Smith».

Tove Bøygard er kjent for sine sceneopptredener med sterke melodier og tekster på hallingdialekt. Formidlingsevne og nærvær er ord som går igjen i beskrivelser av konsertopplevelser med Tove. Hun har med seg tre av Norges dyktigste og mest allsidige musikere, de er med god grunn blitt kalt for «verdens beste band»: Freddy Holm på alt med strenger, Jørun Bøgeberg på bass og Eivind Kløverød på trommer.

En konsert med Tove Bøygard setter sine spor hos tilhørerne. Her er noen tilbakemeldinger: 

«Energibomben Tove Bøygard med band ble en ny favoritt i Strengen. De imponerte med en energisk konsert med fullt trøkk og fikk fart i publikum.» Varden, Viser Ved Kanalen – 2019. 

«Det er sjeldent å bli spurt 100 ganger om «hvor har du fått tak i henne? Hun var fantastisk!!»» Arrangør av Cornelis-festivalen 2017 i Bergen. 

«Musikalsk var Tove Bøygard eit høgdepunkt!» Arrangør av Sundreball 2018. 

«Tove leverte ei glitrande forestilling til eit publikum som verkeleg sette stor pris på konserten.» Arrangør av Fauskivalen, Hemsedal, 2018. 

«Med musikerne Eivind Kløverød, Jørun Bøgeberg og Freddy Holm, som alle er trollmenn på henholdsvis trommer, seksstrengs bass og alle mulige strengeinstrumenter har Norge endelig fått en artist i klassen med Lucinda Williams.” Bluesnews på Notodden Bluesfestival 2017.

TOVE BØYGARD BAND 

KONTAKT TOVE:

tlf 99 01 94 01