JORD

ROKK VED MEG

Låten er å finne på plata mi "Jord", og den er skrivi av Bob Dylan og Ketch Secor. På amerikansk heiter den "Wagon Wheel", og i mi hallingdrakt har den altså vorte te "Rokk Ved Meg". Musikantane på låta er rett og slett verdas beste band: Freddy Holm, Jørun Bøgeberg og Eivind Kløverød! Videoregi og filming, den eminente: Sara Andersson, Mixedpotato! Sara Andersson Takk til fjellheimen på Hellebu og kydn der, og til Gunhild Bøygard for lån av bobla.

BLUESNEWS DES 2019:

Johnny Andreassen skriv: 

«Tove Bøygard har tatt americana-musikken til et nytt nivå i Norge med sine to siste album, «Blåe Drag» og «Jord». De senere årene har også hennes konserter vært noe av det ypperste på norsk jord i roots- og blues-sammenheng. For konsertene hennes på Notodden i år og for to år siden ble terningkast seks nesten for lite.»

Bluesnews desember 2019

15.11.19: Litteraturgarasjen, Blåfredag, Ælvespeilet, Porsgrunn

Styremedlem i Fond for utøvende kunstnere, Claudia Scott, delte ut prisen i kategorien viser til Tove Bøygard:

Prisvinneren satset for fullt som frilanser for ca. 10 år siden. Hun turnerer land og strand rundt og elsker å møte sitt publikum, enten alene, med band eller med «engler og banditter». 
Hun har gitt ut flere kritikerroste album - sammen med sin søster Anita og i eget navn, og hun har deltatt på et tyvetalls plater med andre artister. 
Tove Bøygard fra Skrindo i Hallingdal, fra Enerhaugen i Oslo, har tatt publikum med storm med sine tekster og melodier. Hennes siste album, «Jord» fikk fantastiske kritikker fra en samlet musikkpresse. Tove har noe å melde. Hun har et dypt engasjement for de svakeste blant oss, og har en stor formidlingsevne.  
Som Aftenposten skrev i år: «I en tid der det meningsløse er blitt meningsbærende, solidariteten er under press og mange føler rotløshet, er det godt å ha en artist som Tove Bøygard. Det er internasjonalt format over det hun gjør, og i by og bygd har hun nok ikke sin like.»»

4.11.19: Hallingdølen skriv om tildeling av Gamlengprisen!

Hallingdølen 12.1.19:

13.13.18: EIN KNALLSTERK FEMMER I DAGSAVISEN!

1.11.19: Dagsavisen!

Intervju i Nationen, 22.12.18

2.11.18: Det er akkurat berre fire viku att te fysisk platerelease. Eg har tjuvstarta denne med å gjera plata tilgjengeleg på CD for mine trufaste følgesvener her gjennom fjesbokji, og eg har fått mange fine tilbakemeldingar frå dikkon som har rukke å høyrt på «Jord». Me leva i ei flyktig tid der musikken strøyme ut gjennom duppedittane og der mange av oss blir for opphengt i skjerm. Å setje på ein fysisk CD eller Vinyl er noko anna enn musikk via skjerm, det tek uss lenger tid, ein kan nyte teksthefte og bildu mens ein høyrer på musikken, og kanskje er lyden bedre, varmare, nærare. Eg har ikkji kasta ut korkje CD-spelar eller CDar, og vinylspelaren har no som før heidersplass i stugu. Eg har eit forhold te fysisk format, og eg veit det finns mange der ute som også endå har det, sjølv om elbilane ikkje kjem med CD-spelar. Og så likar eg fysiske blad. Me har ikkje mange musikkblad att her i landet, men me har eit skandinavisk visemagasin som kjem ut to gonger i året, spekka med gode intervju og anmeldelsa: Viser/Visor! Og i fysisk formats ånd så har vise-generalen - og etusiasten, og sjefsanmeldaren Trond Skarsten gjeve «Jord» ein framifrå anmeldelse i siste utgåva av Viser/Visor.

18.10.19: Oppslag i Hallingdølen.

11.10.19: SKRØMT PÅ VIFT, med Hege Rimestad. Tilbakemelding fra arrangør, Folkebiblioteteket på Nesbyen.

15.12.18: JORD har fått sin fjerde anmeldelse, ei fantatisk omtale i bloggen Johnny Borgan:

https://johnnyborgan.blog/2018/12/15/av-jord-er-vi-kommet-om-jord-2018-tove-boygard-lucky-b-records/?fbclid=IwAR2D2Elh2WrPzH7VLJTLW0lYEohoiwKqvEJjM17D0wLVmbo_5IXGehJVXdU

Utdrag frå anmeldelsen:

For denne lytter er det som om alt faller på plass i den herlige låta “Mink” – en varm hyllest til en av de mange som kjente, har kjent og kjenner på de knugende klørne til bygdedyret og på de begrensende kreftene i livet. Tor Jonsson ville tørket en tåre, han også.

Et høydepunkt på albumet er den svært imponerende “16 tonn”, coverversjonen av Merle Travis´ klassiker “Sixteen Tons”, spilt inn av ham selv, men gjort til en mega-hit av “Tennessee” Ernie Ford. Travis´far var gruvearbeider, og uttalte etter sigende ofte ordene “another day older and deeper in debt” som her har blitt til: “Ein dag eldre og gjelda er svær”. Toves versjon og skrik til St Peter lar både Merle og “Tennessee” Ernie sine versjoner bli liggende igjen i støvet langt bak henne – dette er en tung og dyp soulversjon av sangen, glimrende flankert av jord, vind og flammer fra Toves Trio – et hjerteskjærende rop fra småkårsfolk, fra folket i rustbeltet, fra folk med gule vester, fra alle de som ser de store og urimelige forskjellene øke, som ser problemet godt, men som ikke nødvendigvis ser løsningene, som er forbannet, de som delvis er truende til å følge etter løgnaktige rottefangere med enkle og polariserende budskap. Det er disse vi må nå, det er disse som må nås og forstås og høres på, om vi skal få skuta på rett kjøl. Alt dette kan du høre i Tove Bøygards fantastiske tolkning av “Sixteen Tons” – dette er ikke et nostalgisk sus, dette er ord i rette tid, og til vår tid. Den som har ører, hør. Tidenes versjon av sangen.

4.2.19: JORD er kåra til JANUARS beste album i Musikkmagasinet i Klassekampen:

16.10.19: Trningkast 6 av sjølvate Erik Valebrokk!!

18.10.19: Oppslag i Rootsy.nu, anmeldelse av sjølvaste Johnny Borgan!

16.10.19: Frå anmeldelsen til Erik Valebrokk!

23.10.19: LIER BYGDETUN, TILBAKEMELDING FRÅ ARRANGØR.

4.1.19: Intervju i Dagsavisen

4.1.19: Intervju i Leffes Lab:

Politisk engasjement

Tove Bøygard har «alltid» hatt et brennende politisk engasjement, og legger ikke skjul på at også «Jord» har klare politiske undertoner.

– Jeg har et bankende hjerte for de tause sliterne. For de som bygget landet, gjorde sin plikt og kjempet for å få endene til å møtes. De som levde nøysommelig, for seg og familien og fellesskapet, fastslår Bøygard som i teksten på «Småkarstestament» tar utgangspunkt i sin egen far, men lar den bli en hyllest til småbrukeren generelt.

 

http://leffeslab.com/stikker-fingeren-i-jorda/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork&fbclid=IwAR3XVuMK16xBOOXvNth79hWs1vFL8sVO3UrtEsL9XVZR1tG0gms3PYsUOVE

18.10.19: Fra anmeldelsen av "Farten til Lyden av Einsemd", i Kjerringrock.

12.10.19: Urpremiere på bestillingsverket til Olav Sletto-dagen, på Leveld Kunstnartun.

Fagbladet 5.9.19:

Eg har vore på turnè med Fagforbundet i Buskerud i tre veker, og har spelt omlag 60 minikonsertar i barnehagar, skoler, brannstasjonar, sjukeheimar, bibliotek, kommunekantiner, torg og ymse andre arbeidsplassar, samt vore kulturinnslag på valgdebattar i kommunane. Det har vore ei sann fryd!

Les artikkelen her: https://fagbladet.no/nyheter/trubadur-pa-spesialoppdrag-hver-gang-bobilen-stopper-ma-tove-synge-6.91.647539.0a1fb4b11e?fbclid=IwAR3tUsJ-Hri-cZPuj4WyWsKfWvwXY2pbTdutrYwou94BHMjtDC3sDnBL0Sc

4.1.19: Terningkast 5 i Dagbladet:

https://www.dagbladet.no/kultur/det-er-som-om-orda-vokser-opp-av-jorda/70618676?fbclid=IwAR2ef9eCpkaG4kwalOrvGnh3ToDsLNe8TjOntK_oShB4kL4fMmmkYgQu5vc

Øyvind Rønning: Tove Bøygard har vokst for hvert album og framstår etter hvert som en god miks av Emmylou Harris, Lucinda Williams og Patti Smith. På dialekt.

14.02.19

Arrangør Rockers i Langesund, 13.9.19

Arrangør Horg Kulturhus, 14.9.19

SEVLETUNET, KONSERT 7.9.19

VIGGA VEKST

LESARINNLEGG I HALLINGDØLEN, JULI 2019

FYSISK RELEASE PÅ VINYL OG CD 8.12.18, DIGITAL RELEASE 18.1.19!

KJØP JORD PÅ VINYL ELLER CD HJÅ BIG DIPPER ELLER PLATEKOMPANIET!

Tove har deltatt i ei rekke NRK-program i januar for å snakke om og spelle låter frå skiva JORD! Gå inn på linken og høyr henne og gutane spelle HJARTE live på Nitimen og lytt til fleire intervju i mange av NRKs programmer!

JORD har fått sin andre anmeldelse og sin andre sekser!!!!!

13.12.18: Bluesnews gjer JORD ein knallsterk sekser!!!! Anmelder Jan Rustad skriv:

Om låten Småkårstestament: "....... - i den grad det snakkes om en norsk musikalsk kanon er dette en selvskreven og selvsagt del - kanskje det flotteste som er fremført på Halling noen gang."

"Hun angriper sangene sine med en stødighet som, helt uten å overdrive, er på nivå med en Emmylou Harris eller en Iris DeMent."

JORD-slepp på Big Dipper 8.12.18:

Vinyl-slepp på Big Dipper, og her er låten FJØR frå nye skiva!

HJARTE

Første singel frå kommande plate "Jord".

JORD-turnèen er i gang!

EIN SMAK AV JORD

Terningkast 6 for JORD i det Skandinaviske visemagasinet VISOR!

VINYL-RELEASE-KONSERT PÅ BIG DIPPER PÅ LØRDAG 8.12.18 kl 14!!!!

Og her kan du bestille vinylen og få den signert:

https://bigdipper.no/vinyl/country/lp/tove-bøygard-jord-lp-kom-nolbr1801-p0000048525

HJARTE - første singel frå albumet JORD er ute!

BLUESNEWS - DESEMBER 2018

JORD

FORHÅNDSBESTILL VINYL HOS BIG DIPPER OG FÅ DEN SIGNERT:

https://bigdipper.no/vinyl/country/lp/tove-bøygard-jord-lp-kom-nolbr1801-p0000048525

2.1.19: Terningkast 6 i musikkbloggen Kjerringrock!

https://kjerringrock.blogspot.com/2019/01/splitter-ny-vinyl-tove-bygard-jord.html?fbclid=IwAR0i8Aiuw44prucWtiOVxClT3xXSIQqzLsHxN3O9ASJXq4SYhhYv04IbJXY

 

Her har Tove truffet, og det faktisk så godt at jeg er fristet til å utrope dette albumet som et av de sterkeste norske album utgitt i 2018. 

29.04.19: ANMELDELSE I GATEAVISA KLAR - terningkast 6!

"Tove Bøygard er vår tids sterkeste arbeiderdikter. Hun treffer med hver eneste tekst, og med måten hun fremfører melodi og tekst på. Gatemagasinet gir henne et minst like sterkt terningkast seks som det "Blåe Drag" fikk."

Knakande gode anmeldelsar frå sumarens konsertar:

KONSERT-INVITASJON PÅ FACEBOOK:


https://www.facebook.com/events/757661294591956/

23.10.19: Konsert på Lier Bygdetun, tilbakemelding fra publikum!

HALLINGDØLEN 20.12.18:

Bestillingsverket til Olav Sletto-dagen, 12.10.19:

1.3.19 - VI SPILTE LIVE PÅ SPILLEROM I NRK P2!

Gå inn på linken og hør:

Eg skal ut på vegen med Tom Roger Aadland!

Vår første felles singel kom den 18.10.19, "Farten til Lyden av Einsemd".

Me er i gang med å skrive nye songar i lag, og det blir fleire singelslepp i 2020, og lang turnè i heile landet!

4.1.19: Nydeleg omtale av JORD i TERJEAA-bloggen:

Hallingdølen 13.9.19:

Tilbakemeldingar frå konsert-arrangørar:

28.12.18: Heilsides oppslag i VG 😀

11.3.19: Anmeldelse i Svenske HiFi och Musik

7.1.19:

JORD

Kjøp den her og få CDen NO! VINYLEN får du umiddelbart når den kjem, rett frå trykken 7.12.18!

http://www.toveboygard.net/26686269/category/859391/kjøp-jord