ANMELDELSER PÅ TOVE BØYGARDS SOLO-DEBUT: ”TOVE BØYGARD”:

SEKS I FIRDAPOSTEN: Ei norskspråkleg plate har faktisk ikkje treft meg så hardt som denne sidan eg høyrde ”Luring” av Odd Nordstoga i 2004. Og ”Tove Bøygard” står ikkje attende for førstnemnde.

SEKS I GATEAVISA KLAR: Personlig falt jeg pladask for den melankolske og kloke Stille Elv. Sikkert fordi hun her synger om mine erfaringer, om hvordan vi forventer at ting skal legge seg til rette, men kommer frem til konklusjonen at vi må ville det.

FEM I DAGSAVISEN: Dette er hennes definitive gjennombrudd, med voksen countryrock produsert av Lars «Tussler» Lien. Sangene er sterke tekstmessig, men det viktigste er at de er enda sterkere melodisk. Sørgelig sjelden hører vi glødende engasjement kombinert med så sterke låter. «Alle ting kan snu» er en sånn som countryfabrikkene i Nashville bare kan drømme om å få ut av samlebåndet.

FEM I ADRESSEAVISA: Her spiller Tove Bøygard seg rett inn i Hallingdals imponerende musikalske toppsjikt, sammen med Hellbillies og Stein Torleif Bjella.

FEM I TROMSØ BY: Hun har en sterk og personlig stemme og har virkelig lagt sjela si på denne plata. Denne plata fortjener å bli hørt av mange.

FEM I FÆDRELANDSVENNEN: Så flott. Så herlig en lytteopplevelse. Tove Bøygard fortjener et stort publikum.

FEM I ØSTLENDINGEN: Her er Toves første soloskive, og den griper sterkt og menneskelig. Musikken er vettug og avansert country, litt i samme lei som for eksempel Emmylou Harris, og denne formen er ideell til å få fram ordene.

FIRE I AFTENPOSTEN: Albumet «Tove Bøygard» er blitt noe mer enn nok en plate om en artists egen navle. Flotte sanger som «Nederst ved bordet», «Ere me mange?», «Langt te Kongo», «White rose bar» og «Alle ting kan snu» får en til å tenke. Budskapet når frem fordi sangene er ikledd melodier som berører.

FEM I HAMAR ARBEIDERBLAD: Fra åpningen Heim att te Skrindo og tvers gjennom hele albumet byr Tove Bøygard på fine, fine låter. Tove Bøygard byr på fine tekster sunget med klokkeklar, varm og vakker stemme. Og hallingdalsdialekt da.

FEM I TELEMARK AVISA: Under Huden. Tove Bøygard beveger seg i et tradisjonelt rootslandskap der mange har gått før henne, men hun har historier å fortelle, en moden selvsikkerhet og melodier som fenger.

HORDALAND AVIS: Tove Bøygard har ei røyst som kler det musikalske uttrykket perfekt; vaksen og tydeleg, sår og var. Ein norsk roots-songar av klasse.

ABCNYHETER: Aller finest er «Alle ting kan snu», om overraskende forelskelse i alderdommen. En sang som fortjener et langt liv på norsk radio

TRØNDER AVISA: Sterk og stødig. Tove Bøygard har en flott, sterk stemme som passer til sangene på hallingdialekt. Hun har også laget musikken og markerer seg dermed som en stødig og selvstendig artist.

Kan lastes ned her:

KONSERT-ANMELDELSE I DRAMMENS TIDENDE: