Hallingdølen 8.10.22:

Skuggji video lanseres 7.10.22 i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse

Me er mange som har opplevd å slite psykisk i periodar av livet, og me har alle ei psykisk helse. Sjølv har eg sliti med angst og uro, og i periodar hadde eg ingen eg kunne snakke med om dette. For når angsten set inn, eller "Skuggjin" (skyggen) som eg kallar det, så kan dørstokkmila ut til andre bli veldig lang. Men det som hjelper, det som set lys på indre troll, det er å snakke med nokon om det, for du er ikkji åleine. 

SKUGGJI

Tekst og melodi: Tove Bøygard Danserne: Marte Medgard Skår & Tøri Medgard Skår Skuggjin: Bjørn Kvinnegard Filming: Jørgen Storhaug, Filmprodusentane Lys: Bjarte Laa Regissør og klipping: Sara Andersson, Mixedpotato Location: Sprang, Ål Kulturhus Videoen er laga med støtte frå Fond for Lyd og Bilde.

OMTALE I BLUESNEWS AV KONSERTEN PÅ ØRLAND BLUESFESTIVAL 22.9.22:

Bluesnews omtale av konserten på Ørland Bluesfestival 22.09.22

Intervju i avisa iTromsø 7.3.22

Eld er kåra til eit av dei beste albuma i 21 i Leffes Lab!

Knutobloggen har kåra Eld til ei av 2021s beste skiver:

Dust of Daylight har kåra Eld til ei av årets beste skiver!

Musikkbloggen Gubberock har kåra Eld til årets beste norske album!

Låten min Skuggji frå skiva Eld er kåra til ein av dei beste låtane i 2021 i musikkbloggen Knutobloggen!

9.12.21: Skribentene i Bluesnews har kåra årets album:

Vinyl til jul!

Kjære venner! Julegavetips:

Eld på vinyl eller CD, med eller utan nett, eller berre nett?

Vipps til 99 01 94 01

Vinyl Kr 375,- inkl porto, med nett Kr 450,-

CD Kr 200,- inkl porto, med nett Kr 300,-

Berre Nett Kr 150,- inkl porto

Og kvantumsrabatt ved kjøp av fleire

Send Mail med bestilling og adresse til toveboygard@me.com

eller på sms til 99 01 94 01

Omtale av konserten på Huset Scene i Moelv, 6.11.21:

Nu har jeg vært på konsert med Tove Bøygard m/band og det var en utrolig flott opplevelse!

Hun har en dyp og ærlig tilstedeværelse ispedd en solid dose musikalsk lekenhet og trygghet i sin profesjon som gitarist, låtskriver og vokalist.

Sammen med sitt band spiller de noe som kanskje kan karakteriseres som «pop-musikk».

Fra stemningsfylt og litt melankolsk visesang/ballader til røft og rå rock.

Tove har en sterk tilstedeværelse på scenen og det er mye pasjon i Tove’s framføring av sine sterke tekster, med muligens NOEN politiske undertoner...?

Jeg må nesten få trekke fram EN av låtene...(selv om ALLE i grunnen er verdt en kommentar!)

Armane i kors:

De er ett 4 manns/kvinnes band som evner å skape ett lydbilde med til tider heftig TRØKK, men samtidig med dynamikk og luft. Dette får de VIRKELIG vise med denne låta!

Vokalisten Tove Bøygård selv handterer alt fra ballader til pur-hard rock med en trygghet og rutine som vitner om at hun har «vært ute MER en EN vinternatt før»

Totalt sitter jeg igjen med en følelser av at dette bandet fortjener ALL den oppmerksomheten de kan få!

 Tove Bøygard og bandet hennes bør legges merke til!

Bandet:

Gitaristen Freddy Holm VET å traktere både gitarer, banjo og fele... Det han klarer å mane fram med sine mange strenge instrumenter er på grensen til det magiske...

Bassisten Jørun Bøgeberg har en lekenhet og en stødighet som vitner om STOR musikalsk forståelse og sammen med trommisen Eivind Kløverød...... er de OVER 50 % av en bunn solid kvartett som alle ser ut som de er født og oppvokst på en scene.

Tove skal være gjest hos meg i «Podcasten PIF» lørdag 12 februar 2022... jeg ser fram til å få framsnakke denne artisten og dette bandet da.

Takk for en flott musikalsk opplevelse!

BLUESNEWS:

Bluesnews, Johnny Andreassen:

"Jeg er lei meg for at det ikke finnes noe over terningkast 6. For jeg tror, i øyeblikket, og spør meg gjerne igjen om et år, at dette er det sterkeste norske albumet jeg har anmeldt noensinne!"

Bluesnews 17.2.21

Omtale av Jord & Hav, i Børsa Kyrkje, under festivalen Kristin på Husaby, i avisa Sør-Trøndelag:

Flott anmeldelse av Eld i Gubberock:

https://gubberock.com/2021/03/28/et-urolig-brennende-hjerte-for-et-rausere-samfunn/

«Hun er i ferd med å bli en av de virkelig store stemmene i norsk rock».

12.2.21: ANMELDELSE I PULS:

Dagsavisen 12.2: Terningkadt 5

Tormod Reiersen anmelder Eld, Facebook 6.2:

«Tove taler mot likegyldigheten, og det er umulig å stille seg likegyldig til Tove.»

Anmeldelse i musikkbloggen Kjerringrock:

Kjerringrock:

Du vil få høre en artist som har en klar agenda med alt hun presenterer.  Det er umulig å være uberørt eller likegyldig til hennes låter. Hun henvender seg direkte til deg som lytter.  Og lytte må du, fordi låtene er fengende, musikken tøff, stemmen rå, og dama har virkelig noe på hjertet, … eller hjarte som Tove ville sagt.

https://kjerringrock.blogspot.com/2021/02/nyvinyl-i-postkassa-tove-bygard-eld-fra.html?m=1&fbclid=IwAR2HaxJcPyCAy4ETaeL_PF7CpC3Ml28DV84WHsD15jVpxApbYvy2RHeEEnM

Eld omtales av platearbeiderne i Big Dipper!

Jacob Krogvold, Big Dipper Fredagsmagasinet 29.1.21: "Hun er til tider en slags Anne Grete Preus med dialekt og man hører veldig godt at hun er fryktelig glad i Thåström!" Fem minutter inn I sendeingen!

Leffes Lab anmelder ELD:

"Det som gjør Tove Bøygard til en så spennende artist er at hun innenfor sine «jordnære» rammer country, folk og rock spiller på et stort register på «Eld», der tekstene (på hallingmål) veksler mellom dirrende utadvendt harme og lavmælte personlige tilståelser. Fra et oppgjør med norsk flyktningpolitikk, likegyldighet og selvgodhet i låter som «Skuld», «Likesæla» og «Arman i kors» til nakne refleksjoner rundt angst, uro og kjærlighet i sanger som «Skuggji», «Eld» og «Hellu»."

SKULD

Video: Espen Liane

Terjeaa-bloggen gir Eld trerningkast 6!

"Tekstene er bunnsolide, fulle av malende og talende bilder, og helt uten tomme klisjèer."

https://terjeaa.blogg.no/eld-med-tove-boygard-det-slar-gnister.html

Vårt Land, 13.1.21

Terningkast seks til Eld i Knutobloggen, 10.1.21:

https://knutobloggen.blogspot.com/2021/01/tove-bygard-eld.html?spref=fb&fbclid=IwAR0X-THwvleMhe2wujd6NITCGWjNWlPTKUaY2kin6Kovuiv8RhXfoapFS7g

"Dette er ei plate som viser en artist som tør å bre ut sine musikalske vinger og bl. a. kan jeg merke den gamle rockeren Bøygard i et par låter. Hun er også det norske samfunnets dårlige samvittighet når hun i noen av tekstene refser den veien vi har tatt. Som når det gjelder barna i Moria og at vi bare skal ta imot 50 flyktninger derfra. Det tar hun for seg på en sober måte i åpningssporet Skuld som ikke etterlater noen tvil om hva hun mener vi som land burde ha agert her. Og i Arman I Kors der Bøygard leker litt med heavy metal for å understreke alvoret i at vi i vår rikdom ikke kan snu oss vekk fra verdens elendighet. "Vi kan ikke hjelpe alle" blir til "Derfor kan vi ikke hjelpe noen". "Basta og bunde i vår otte og komfort". La den synke inn!"

Hallingdølen 7.1.21:

Hallingdølen 7.1.21

Eld

Video: Sara Andersson

Forhåndsbestilling av ELD på CD og Vinyl!

No kan du bestille mi nye plate på CD og Vinyl!

Digital release er satt til 12.2.21, men du som vil bestille fysisk format vil få den lenge før det!

CDane skal etter planen komme inn døra her på Skrindo 16.12, og då vil eg straks sende den ut til alle som har forhåndsbestilt. 

Vinylen er venta inn tidleg i januar, og den vil du få med hentelapp på posten.

Her kan du bestille:

Foto: Espen Liane

Sorglaus

Video: Sara Andersson - www.mixedpotatoe.com

Ny singel slippes 4.12.20! 

Og det er første låt ut frå kommande plate "Eld", som har release 12.2.21.

PRESSEMELDING OM ELD, 10.10.20:

10. okt, 2020

ELD - 12.2.21!

Tove Bøygard - en av landets mest kritikerroste artister er i februar 2021 klar med sitt nye soloalbum, det har fått tittelen «Eld». Albumet slippes 12. februar, og lanseringsturnéen bookes nå.

Dette blir hennes åttende album med eget materiale. Samtlige tidligere album har høstet ovasjoner fra en samlet musikkpresse. Her er noen sitater fra omtaler av hennes forrige plate «Jord» i 2019: Aftenposten kastet terningkast seks og konstaterte at Tove Bøygard er «en formidabel artist, tekstforfatter og låtskriver». Dagsavisen kvitterte med: «Kunne vært Springsteen på sitt beste og mest klartenkte». Og Dagbladet beskrev henne som: «En god miks av Emmylou Harris, Lucinda Williams og Patti Smith».

Tove Bøygard er kjent for sine sceneopptredener med sterke melodier og tekster på hallingdialekt.
Formidlingsevne og nærvær er ord som går igjen i beskrivelser av konsertopplevelser med Tove. Hun har med seg tre av Norges dyktigste og mest allsidige musikere på platen og live, de er med god grunn blitt kalt for «verdens beste band»: Freddy Holm på alt med strenger (som også er produsent på plata), Jørun Bøgeberg på bass og Eivind Kløverød på trommer.

En konsert med Tove Bøygard setter sine spor hos tilhørerne. Her er noen tilbakemeldinger: «Energibomben Tove Bøygard med band ble en ny favoritt i Strengen. De imponerte med en energisk konsert med fullt trøkk og fikk fart i publikum.» Varden, Viser Ved Kanalen – 2019. «Det er sjeldent å bli spurt 100 ganger om «hvor har du fått tak i henne? Hun var fantastisk!!»» Arrangør av Cornelis-festivalen 2017 i Bergen. «Musikalsk var Tove Bøygard eit høgdepunkt!» Arrangør av Sundreball 2018. «Tove leverte ei glitrande forestilling til eit publikum som verkeleg sette stor pris på konserten.» Arrangør av Fauskivalen, Hemsedal, 2018. «Med musikerne Eivind Kløverød, Jørun Bøgeberg og Freddy Holm, som alle er trollmenn på henholdsvis trommer, seksstrengs bass og alle mulige strengeinstrumenter har Norge endelig fått en artist i klassen med Lucinda Williams.” Bluesnews på Notodden Bluesfestival 2017.

Tove Bøygard med band vil legge ut på en lanseringsturné i mars, og er åpne for booking hele 2021, med hovedvekt på våren og sommeren.

Ta kontakt med Rocksport Booking v/Reidun Berntsen mob. 958 37 607 reidun@rocksportbooking.com

FOTO: ESPEN LIANE

Eg har vore i Kleiva Studio og spelt inn 12 nye låtar! Skiva heiter ELD, og den kjem ut 12.2.21, med releasekonsert på Herr Nilsen same kveld.

Musikarane på skiva er "verdas beste band" med Freddy Holm, Eivind Kløverød og Jørun Bøgeberg. Det er Freddy som har produsert plata.